Stark

Stark - vahva osaaja

Lametal Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi STARK- työlaitteita pyöräkuormaajiin, kiinteistönhoitokoneisiin, traktoreihin ja kaivukoneisiin. Yrityksen päätuotteita ovat erilaiset lumityö- ja harjalaitteet kiinteistöjen ja taajamien hoitoon sekä peräkärryt ja kaivuukauhat maansiirtotöihin. 

Lametal Oy sijaitsee Lapinlahdella noin 60 kilometriä Kuopiosta pohjoiseen. Yritys on kehittänyt ja markkinoinut erilaisia lumityö- ja harjalaitteita jo yli 35 vuotta. STARK-laitteita myyntiverkosto ulottuu Suomen lisäksi Ruotsiin, Norjaan, Islantiin, Viroon, Latviaan, Liettuaan, Venäjälle ja Saksaan.

Stark. Järkevä valinta

Stark-tuotteet on alan johtavien urakoitsijoiden valinta, kun tarvitaan laadukkaita työlaitteita aurakseen, hiekoittamiseen, kaivamiseen ja harjaukseen. Ne ovat kuuluisia toimivuudestaan, kestävyydestään sekä teknisistä ominaisuuksistaan. Stark-työlaitteet liitetään osaksi peruskonetta, joka voi olla traktori, kiinteistöhuoltokone, pyöräkuormaaja tai kaivuri. Työntuottavuus riippuu paljon siitä, millaiset työlaitteet peruskoneeseen liitetään. Laadukkaat Stark-työlaitteet ovat järkevä valinta, kun tehokkuus ratkaisee.

Pitkä kokemus

STARK –tuotteet ovat saaneet alkunsa 1980 –luvun alkupuolella, jolloin niiden kehityksen ja valmistuksen aloitti PK – Peltosalmi Oy. Ensimmäinen STARK –tuote oli traktorin etunostolaite, joka sai pian seurakseen puskulevyn, avoharjan ja alueauran. Vuonna 1987 tuoteoikeudet siirtyivät Lapinlahden Metallityölle, joka myöhemmin muutti nimensä Lametal Oy:ksi. 1990 –luvulla tuotevalikoima laajentui käsittämään myös nivelaurat, keräävät harjakoneet, hiekoittimet ja siipilumikauhat. 2000-luvulla yrityksen markkina-alue on kasvanut Suomen rajojen ulkopuolelle Norjaan, Ruotsiin, Baltiaan, Keski-Eurooppaan ja Venäjälle. Nykyisin tuoteperheeseen kuuluu laaja valikoima erilaisia auroja, harjoja, hiekoittimia, lumikauhoja, tielanoja, kaivukoneen kauhoja sekä perävaunuja.

Laadukkaasti kotimainen

Stark-tuotteet ovat suunniteltu ammattikäyttöön. Suunnittelun lähtökohtina ovat ensiluokkainen toimivuus, kestävyys ja helppo liitettävyys peruskoneisiin. Kotimaisuus on lisäksi tärkeä osa Stark-työlaitteita. Kaikki Stark-tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.